open-navfaktor-logo
search
Neraskidivo prijateljstvo
U Sarajevu upriličen program Bosansko-turska noć gazija
U Sarajevu je subotu upriličen program pod nazivom Bosansko-turska noć gazija u organizaciji Platforme bosansko-turskog prijateljstva, na kojem su prisustvovali načelnici, predstavnici boračkih udruženja, gazije i gosti. 
19.09.2020. u 21:11
get url
text
Turska - BiH
get url
text

U okviru programa upriličena je večera, a prisutni su imali priliku čuti i pjesme turskog pjevača Orhana Cakmaka, zatim bh. umjetnika Eldina Huseinbegovića, a nastupio je i hor Osmanli. Prisutni su posebno bili oduševljeni pjesmom "U Stambolu na Bosforu", u zajedničkoj izvedbi Orhana Cakmaka i Eldina Huseinbegovića. 

Orhan Cakmak, koji je predsjednik Platforme bosansko-turskog prijateljstva, kazao je novinaru Anadolije kako Platforma već niz godina realizuje brojne aktivnosti na području Bosne i Hercegovine. 

{$galerijaFotografija}

Podsjetio je kako se 19. septembar u Turskoj obilježava kao Dan gazija, te kako je i večerašnja svečanost bila prilika za susret s gazijama iz Bosne i Hercegovine. 

- Bosna je za nas veoma važna. Koliko god učinili za naše gazije nije dovoljno, jer oni su bili spremni dati svoje živote za slobodu ove zemlje. Ovo je prilika da im na tome zahvalimo - kazao je Cakmak. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.