Pored odabranih korisnika, ugovore su potpisali federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i zamjenik načelnika općine Srebrenica Hamdija Fejzić.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica u svim povratničkim zajednicama realizira program izgradnje i rekonstrukcije stambenih jedinica u vidu dodjele građevinskog materijala kako bi aplikanti imali stambeni minimum neophodan za život jedne porodice.

- Doprinos Ministarstva se ogleda u tome da kroz dodjelu neophodnog građevinskog materijala omogućimo porodicama da obnove svoje stambene jedinice. Neki od njih i proširuju svoje kuće zbog brojnosti porodice. Posebno smo obradovani kada to radimo u Srebrenici koja je simbol smrti, ali i života. Vidimo zainteresiranost mladih porodica za obnovom imanja i to daje nadu. Ovdje ćemo nastaviti podržavati povratak kroz sve naše programe, podršku zapošljavanju i samozapošljavanju, poljoprivredi, obrazovanju i svim drugim segmentima kako bismo stvorili podjednake šanse za one koji su odlučili vratiti se i ostati na svome - kazao je Edin Ramić, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica, saopćio je FMROI.