open-navfaktor-logo
search
Podrška
U Srebrenici 15 povratničkih porodica dobilo pomoć za izgradnju kuća
Petnaest srebreničkih povratničkih porodica danas je u Srebrenici potpisalo ugovore sa Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica o dodjeli građevinskog materijala za izgradnju i rekonstrukciju stambenih objekata.  
20.09.2022. u 10:35
get url
text

Pored odabranih korisnika, ugovore su potpisali federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i zamjenik načelnika općine Srebrenica Hamdija Fejzić.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica u svim povratničkim zajednicama realizira program izgradnje i rekonstrukcije stambenih jedinica u vidu dodjele građevinskog materijala kako bi aplikanti imali stambeni minimum neophodan za život jedne porodice.

- Doprinos Ministarstva se ogleda u tome da kroz dodjelu neophodnog građevinskog materijala omogućimo porodicama da obnove svoje stambene jedinice. Neki od njih i proširuju svoje kuće zbog brojnosti porodice. Posebno smo obradovani kada to radimo u Srebrenici koja je simbol smrti, ali i života. Vidimo zainteresiranost mladih porodica za obnovom imanja i to daje nadu. Ovdje ćemo nastaviti podržavati povratak kroz sve naše programe, podršku zapošljavanju i samozapošljavanju, poljoprivredi, obrazovanju i svim drugim segmentima kako bismo stvorili podjednake šanse za one koji su odlučili vratiti se i ostati na svome - kazao je Edin Ramić, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica, saopćio je FMROI.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.