Rješavanje problema

U Srebrenici uskoro izgradnja prihvatilišta za pse lutalice

Objavljeno: 20.08.2019. u 14:04

Po riječima načelnika općinskog Odjeljenja za privredu i razvoj Cvijetina Maksimovića, ovaj problem bi trebao biti riješen na adekvatan način do kraja ove godine

FOTO: Ilustracija

Skupština općine Srebrenica na narednoj sjednici trebalo bi da donese odluku o lokaciji za izgradnju prihvatilišta za pse lutalice, a partneri u rješavanju ovog problema na području općine Srebrenica su OSCE, Veterinarska stanica "Invet“ i Udruženje građana "Silver Dog“.

Po riječima načelnika općinskog Odjeljenja za privredu i razvoj Cvijetina Maksimovića, ovaj problem bi trebao biti riješen na adekvatan način do kraja ove godine.

- Za izgradnju prihvatilišta za pse lutalice moraju se obezbijediti određena finansijska sredstva. OSCE nam daje podršku kroz različite donacije i omogućit će da se u određenim količinama dobija hrana. Ovaj problem će biti riješen na humaniji način, nego što je to do sada bilo – rekao je Maksimović.

On je istekao da na području Srebrenice nije zabilježen nijedan slučaj ugriza pasa lutalica.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije