open-navfaktor-logo
search
Izgubili od Njemačke
U taboru Zmajeva ne tuguju zbog poraza i poručuju: U Austriju idemo po EURO
Ivica Obrvan, selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, urpkos porazu bh. tima od Njemačke (24:26) ne može biti nezadovoljan izdanjem svojih izabranika.
29.04.2021. u 18:01
get url
text

Panceri su bili na nivou, u najjačem sastavu, ali su se namučili protiv Zmajeva.

VEZANI TEKST - Rukometni Zmajevi u infarkt završnici izgubili od Njemačke

- Prije svega odigrali smo vrhunsku utakmicu protiv reprezentacije koja je jedan od favorita za olimpijskoj zlato. Bili su u punom sastavu, a mi smo bili u igri za remi cijelim tokom utakmice. Na kraju su odlučile nijanse. Bili smo dobri, ali smo napravili neke greške ili smo imali nesreću kao sa ovim zadnjim šutem Hercega... Uvjeren sam da ćemo se plasirati na EURO 2022. Ostaje žal za porazom, a igračima čestitam na borbi - kazao je Obrvan, dodavši:

- Meni je žao što smo primili zadnji gol. Razumijem, željelo se da se odbranimo i pokušamo izjednačiti. U vrlo smo povoljnoj situaciji što se tiče gol-razlike. Trebamo se odmoriti, a vjerujem da se možemo plasirati na Evropsko prvenstvo - kazao je Obrvan.

Ni reprezentativac Josip Perić nije bio razočaran.

- Mogli smo osvojiti bod, jer smo pružili sjajnu partiju protiv jedne od najboljih ekipa na svijetu. Možemo biti ponosni, iako ostaje žal što smo ostali bez bodova. U Austriju ne idemo izgubiti ni manje ni više od šest razlike. Idemo po pobjedu i plasman na Evropsko prvenstvo - poručio je Perić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.