open-navfaktor-logo
search
Samopromocija najvažnija
Udarne vijesti na stranici Ministarstva: Umjesto uputa o koronavirusu nudi se osmijeh ministrice Gudeljević
Bosna i Hercegovina, kao što je poznato, nema ministarstvo zdravstva na državnom nivou. Međutim, zdravstvo je jedan od sektora u okviru Ministarstva civilnih poslova (MCP). Na čelu MCP-a je Ankica Gudeljević (HDZ).
25.02.2020. u 10:56
get url
text

Ukoliko se želite informirati o tome šta državni nivo poduzima ili kakve preporuke svojim građanima daje u vezi s pitanjem koronavirusa, svjetskim problemom broj jedan u posljednji mjesec, teško da ćete na web stranici Ministarstva naći takav sadržaj. 

Umjesto očekivanih informacija, građanima BiH se kao udarne vijesti nude osmijesi i rukovanja ministrice Ankice Gudeljević. Za građane BiH, prema procjeni Ministarstva, od životne je važnosti da znaju s kim se sastala ministrica. 

O koronavirusu ovo državno ministarstvo građane je informiralo posljednji put prije mjesec!? Saopćenje se odnosilo na grupu turista iz Kine, grada Vuhana, koji su posjetili i našu zemlju.  Prije toga su saopćili da su njihovi uposlenici u kontaktu sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom i da je BiH "spremna za djelovanje u slučaju pojave koronavirusa". Ova saopćenja možete naći ako se baš potrudite i prije toga prelistate sve beskorisne informacije o kurtoaznim razgovorima ministrice Gudeljević sa ambasadorima.

O koronavirusu oglasili su se prije mjesec i ta saopćenja su jedva uočljiva na stranici MCP-a

Stranica ovog, ali manje-više i drugih ministarstava, čelnim ljudima služe kao albumi na koje državni službenici iz sektora za informiranje lijepe sličice svojih šefova. Građani od njih, zvaničnih web stranica institucija, gotovo da i nemaju koristi. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.