Potočari

Udruženje "Žene Srebrenice" doniralo 2.000 fotografija Memorijalnom centru

Objavljeno: 12.12.2019. u 15:05

Tokom naredne sedmice Memorijalni centar Srebrenica-Potočari će preuzeti fotografije žrtava genocida koje u svojoj arhivi posjeduje udruženje "Pokret majki enklave Srebrenica i Žepa"

Udruženje građana "Žene Srebrenice", koje okuplja porodice žrtava genocida, jučer je doniralo Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari na trajno čuvanje oko 2.000 fotografija ubijenih žrtava genocida. Članice Udruženja su godinama prikupljale fotografije u nastojanju da sačuvaju identitet žrtava i sjećanje na njih.

Tokom naredne sedmice Memorijalni centar Srebrenica-Potočari će preuzeti fotografije žrtava genocida koje u svojoj arhivi posjeduje udruženje "Pokret majki enklave Srebrenica i Žepa".

Memorijalni centar Srebrenica-Potočari nedavno je pokrenuo akciju prikupljanja predmeta koji su pripadali ubijenim ili preživjelim žrtvama genocida koje su boravile u Srebrenici od 1992. do 1995. godine.

Stoga, upućen je poziv udruženjima i porodicama žrtava genocida koji posjeduju fotografije ili predmete svojih najmilijih da ih doniraju Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari na trajno čuvanje.

Fotografije mogu biti donirane lično, u digitalnom obliku putem slanja na službenu e-mail adresu Memorijalnog centra ([email protected]) ili uručene nekom od udruženja registrovanih u Tuzli i Sarajevu, saopćeno je iz Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije