Školska godina

Udžbenici i ove godine koštaju od 10 do 20 maraka

Objavljeno: 12.08.2019. u 11:19 Autor: B. T.

Knjižare i tržni centri već uveliko se pune udžbenicima i školskim priborom, a kako to obično biva, kupovina se ostavlja za zadnji čas i prve septembarske dane,  s obzirom da roditelji nikada nisu načisto koje knjige će im trebati i šta će nastavnici sve zatražiti od školaraca

Nema promjene cijena u osnosu na prošlu godinu

Do početka nove školske godine ostalo je još 20-ak dana, a knjižare i tržni centri već uveliko se pune udžbenicima i školskim priborom, u što se uvjerila i naša ekipa u Sarajevu. Kako to obično biva, kupovina se ostvalja za zadnji čas i prve septembarske dane, pogotovo kada su u pitanju udžbenici, s obzirom da roditelji nikada nisu načisto koje knjige će im trebati i šta će nastavnici sve zatražiti od školaraca.

- Isporuka, odnosno punjenje knjižara udžbenicima počne od 20. jula, a na stanju će svi biti do sredine avgusta, ovisno o dobavljaču.Obzirom da knjižare Svjetlost od 15. 8. do 15. 9. 2019. godine imaju katalošku akciju sa izrazito bogatim asortimanom, vjerujemo da će određeni kupci kupovinu realizirati upravo u tom periodu kako bi ostvarili pogodnosti koje im se pružaju - kazala nam je Nađa Tihić, šefica marketing službe Svjetlostkomerca.

Foto: Damir Hodžić

Cijene školskog pribora, kako objašnjava, na prošlogodišnjem su nivou.

- Generalno, propagiramo tri cjenovna ranga, odnosno tri brenda koji imaju u ponudi kompletan školski asortiman, ali su cjenovno pozicionirani u tri nivoa - objasnila je. 

U njihovim knjižarama udžbenici koštaju od 10 do 20 KM, ruksaci od 10 do 120, pernice od 3 do 30, a  sveske od 0,50 do 5 maraka. Olovke koštaju do dvije, bojice do 10,5, a flomasteri od 3,30 do 10,40 maraka. Širu ponudu možete pogledati klikom OVDJE.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije