Bosanska Gradiška

Uhapšen zbog droge i krađe struje: Pronađena laboratorija za uzgoj skanka

Objavljeno: 16.04.2019. u 10:35

Pronađeno i oduzeto preko 500 saksija u kojima se nalaze ostaci indijske konoplje, te ventilatori, hemijska prihrana i cijevi za navodnjavanje

Policajci Policijske uprave Bosanska Gradiška, poduzimajući mjere i radnje na suzbijanju proizvodnje i prodaje droge, jučer su uhapsili 44-godišnjeg D. B. iz Banje Luke zbog sumnje da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, te krađa električne energije i prirodnog gasa.

Kako je saopćeno iz PU Bosanska Gradiška, policajci su dobili informaciju da se u mjestu Donji Karajzovci, na području Bosanske Gradiške, u pomoćnom objektu nalazi laboratorija za proizvodnju skanka. 

- Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Bosanskoj Gradišci, u mjestu Donji Karajzovci obavljen je pretres kuće i pratećih objekata koje koristi osumnjičeni, te je pronađeno i oduzeto preko 500 saksija u kojima se nalaze ostaci biljke koji svojim izgledom asociraju na indijsku konoplju, kao i drugi predmeti pogodni za proizvodnju, pakovanje i dalju prodaju opojne droge - navodi se u saopćenju.

Prema informacijama iz policije, pronađeni su ventilatori, hemijska prihrana i cijevi za navodnjavanje.

Uhapšeni se sumnjiči i da je izvršio zamjenu kompletnog glavnog voda za eletričnu energiju i prespajanje sa kuće stanovanja na pomoćni objekat, čime je neovlašteno koristio električnu energiju.

O svemu je upoznat i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Banjoj Luci, koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv osumnjičenog. 

- Ove aktivnosti sprovedene su u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova RS i Policijskom upravom Banja Luka - stoji u saopćenju.

Foto: PU Bosanska Gradiška

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije