open-navfaktor-logo
search
Granični prelazi BiH
Uhapšeno šest osoba za kojima su tragali policija i pravosuđe
Hapšenja su se desila na graničnim prelazima Gradiška, Rača, Hum, Ustibar te aerodromima Tuzla i Sarajevo
27.08.2018. u 13:00
get url
text

Na graničnim prelazima Bosne i Hercegovine uhapšeno je šest osoba za kojim su tragali policija i pravosuđe.

Službenici Jedinice granične policije Gradiška lišili su slobode S.J. (1983.), državljanku Republike Hrvatske. Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njom Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela "oduzimanje djeteta ili maloljetnika“.

Kontrolirana je pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška i bit će predata nadležnom organu.

Pri izlasku iz BiH na MGP Rača lišen je slobode N.N. (1968.) jer je za njim Policijska uprava Gradiška raspisala potragu zbog krivičnog djela "prevara“.

Službenici JGP Bijeljina državljanina Republike Srbije predali su službenicima PU Bijeljina.

Službenici JGP Hum lišili su slobode E.A. (1979.) nakon što je ustanovljeno da je za njim MUP KS raspisao potragu zbog krivičnog djela "utaja“. Bh. državljanin kontroliran je na MGP Hum pri ulasku u BiH i predat službenicima MUP-a KS.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo pripadnici Granične policije BiH na letu iz Beograda lišili su slobode M.S. (1987.). Utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Doboju zbog krivičnog djela "laka tjelesna povreda“. Državljanin BiH predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.

Službenici JGP Aerodrom Tuzla lišili su slobode S.B. (1964.) jer ga potražuje Općinski sud u Živinicama zbog krivičnog djela „krivotvorenje isprave“. Bh. državljanin na Međunarodni aerodrom Tuzla stigao je letom iz Berlina. Predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Tuzlanskom kantonu.

Na izlasku iz BiH na MGP Ustibar lišen je slobode J.L. (1989.) nakon što je utvrđeno da je za njim PU Olovo raspisao potragu zbog krivičnog djela "teška krađa“. Službenici JGP Višegrad bh. državljanina predali su službenicima PU Olovo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.