open-navfaktor-logo
search
Zadarska policija
Uhapsili 72-godišnjaka jer je napisao da Plenkovića treba dočekati pokvarenim jajima
Zbog prijetnje premijeru Hrvatske Andreju Plenkoviću u komentaru objavljenom na Facebooku, zadarska je policija u petak uhapsila 72-godišnjeg M.Ć. iz Briševa kod Zadra.
24.01.2022. u 11:28
get url
text

On je navodno ispod objave o dolasku Plenkovića u Maslenicu, povodom obilježavanja 29. godišnjice VRO-a Maslenica '93, na Facebook profilu jednog zadarskog portala napisao kako bi Andreja Plenkovića trebalo dočekati pokvarenim jajima.

- Treba ga dočekati pokvarenim jajima njega i njegove poltrone, niko nije toliko ponizio i izdao Hrvate, narcisoidni jadnik - napisao je 72-godišnjak u svom komentaru objavljenom 20. januara na portalu Kalelarga info.

U optužnom prijedlogu čiju redigovanu verziju je objavio portal Zadarski.hr se navodi kako je M.Ć. "narušio javni red i mir, vrijeđanjem i omalovažavanjem predsjednika Vlade RH koji je 21. januara dolazio u Maslenicu u svojstvu službene osobe radi obavljanja službene dužnosti u vezi s obilježavanjem 29. godišnjice VRO Maslenica".

Briševljanin (72) je kasnije napisao status u kojem govori kako on nije bio jedini uhapšeni tog dana zbog komentara na Facebooku, piše Index.hr.

- Ovo je rezultat mog komentara premijeru hrvatske Vlade koji katastrofalno vodi hrvatsku Vladu, jedan pokazatelj je masovno iseljavanje hrvatske mladosti u tuđinu. Premijer je došao u Zadar, a zbog njegove sigurnosti mene je policija uhapsila i zadržala dok premijer nije otišao s ovog područja, jer ja sam opasnost - naveo je 72-godišnji M.Ć. pa dodao kako su mu u policiji najprije rekli da je prijetio premijeru.

- S obzirom na to da sam im izbio taj argument okrenuli su na vrijeđanje, a bilo je još uhapšenih. Sa mnom je bio čovjek, učesnik, akcije Maslenica, a dok je premijer postavljao vijenac, on je bio u zatvoru isto zbog komentara - piše M.Ć. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.