open-navfaktor-logo
search
Borba za Katar 2022
Ukrajinci prognozirali ostatak kvalifikacija za SP, na kojem mjestu vide Zmajeve?
Prijateljski susret između Češke i Ukrajine odigran u srijedu navečer u Plzenu završen je bez pobjednika (1:1).
09.09.2021. u 08:25
get url
text

Gostujuća selekcija i rival Zmajeva u grupi D kvalifikacija za Svjetsko prvenestvo bez pobjede je ostala na sličan način kao i reprezentacija Bosne i Hercegovine u duelu sa Kazahstanom. Ukrajinci su nakon vodstva iz 27. minuti golom Viktora Korniienka primili pogodak u četvrtoj minuti nadoknade za konačnih 1:1.

VEZANI TEKST - Manjak bodova i višak "računice": Kako Zmajevi mogu do baraža za SP 2022

I ukrajinski mediji su se u posljednje vrijeme bavili računanjem i kako bi to u konačnici mogao izgledati poredak u našoj grupi u kojoj je vodeća Francuska sa 12 bodova. Slijede Ukrajina i Finska sa po pet, te BiH i Kazahstan sa po tri.

Ukrajinski portal Sport.ua naglašava kako će biti teško pretpostaviti ishod ostatka kvalifikacija, ali oni smatraju da će nakon prvih narednih mečeva u grupi D poredak biti sljedeći: Francuska 12, Ukrajina i Finska po šest, BiH i Kazahstan po četiri. Jasno, to bi značilo da će dva naredna meča koji su na programu 9. oktobra završiti neriješeno.

Ukrajinci smatraju da će domaći meč protiv Zmajeva 12. oktobra biti ključan za njih, a istog dana će Finska gostovati kod Kazahstana. Isti izvor predviđa pobjede Ukrajine i Finske. Tabela bi prema njihovim procjenama izgledala ovako: Francuska 12, Ukrajina i Finska po devet, BiH i Kazahstan po četiri.

Jedan od poznatijih ukrajinskih sportskih medija predviđa pobjedu BiH protiv Finske, kao i Francuske protiv Kazahstana. Nakon mečeva 13. novembra Ukrajinci prognoziraju da će poredak u grupi izgledati ovako: Francuska 15, Ukrajina i Finska po devet, BiH sedam, Kazahstan četiri.

Utakmice posljednjeg kola bit će "Dan D" za tri tima, tvrdi Ukrajinski portal - Ukrajinu, Finsku i Bosnu i Hercegovinu.

Prema prognozama iz Ukrajine, u posljednjem kolu ćemo vidjeti dva remija. Finska će kod kuće remizirati protiv nemotivisane Francuske, a pobjednika, prema pretpostavkama portala Sport.au, neće biti ni u duelu između BiH i Ukrajine.

U konačnici poredak u grupi D bi trebao izgledati ovako: Francuska 16, Ukrajina i Finska po deset, BiH osam, Kazahstan četiri.

Iz Ukrajine tvrde kako bi njihov tim takmičenje završio na drugom mjestu zbog bolje gol razlike.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.