open-navfaktor-logo
search
Bolnica u Novom Pazaru
Umjesto izolacije: Ljekar pravo iz Njemačke došao na posao, kolege ga prijavile policiji
Novopazarska policija morala je da reagira kako bi ljekara, koji se prije par dana vratio iz inostranstva, udaljila iz novopazarske Opće bolnice jer je došao da radi, iako mu je pri ulasku u zemlju izrečena obavezna mjera samoizolacije.
19.03.2020. u 13:50
get url
text

Prema riječima nekoliko zaposlenih u toj zdravstvenoj ustanovi, ljekar koji radi na odjeljenju hirurgije jučer se pojavio na svom radnom mjestu iako se prije par dana vratio iz Njemačke, zemlje u kojoj je koronavirus u ekspanziji.

- Pokušavali smo da ga ubijedimo da se vrati kući, da ne treba da radi, ali to nije urodilo plodom, zbog čega smo morali da obavijestimo policiju. Kolega je, u pratnji policije, sproveden do kuće u izolaciju - rekao nam je jedan od zaposlenih na tom odjeljenju.

U novopazarskoj policiji je nezvanično potvrđeno da su reagirali po pozivu nadležnih u Općoj bolnici i da su jednu osobu iz te zdravstvene ustanove sproveli do kuće jer joj je sanitarna inspekcija, prilikom ulaska u Srbiju, uručila rješenje o samoizolaciji.

Protiv ljekara, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, podnesena je krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, objavio je Blic.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.