Ova obrazovna insitucija koju pohađa oko 440 učenika bogatija je za dvadeset novih instrumenata koji su neophodni kako bi se nastava adekvatno odvijala.

- Izuzetna čast nam je kao umjetničko-obrazovnoj instituciji za najmlađe imati donatore i prijatelje u osiguravajućoj kući UNIQA Osiguranje d.d. Sarajevo. Veličina UNIQA Osiguranja kao evropski uspješne firme iskazuje se i kroz unapređenje uslova školovanja najmlađih umjetnika kako bi kroz svijet klasične muzike mogli da oplemene i sebe i svoje okruženje. To smo na najbolji način pokazali kroz nekoliko uspješnih koncertata čiji smo domaćini bili. Nadamo se nastavku i proširenju saradnje sa UNIQA Osiguranjem na zadovoljstvo naših učenika i roditelja koji su nam povjerili svoju djecu – izjavio je direktor škole, Mustafa Mujbegović.

Donacija je bila popraćena i koncertom učenika škole u čast UNIQA Osiguranja.

UNIQA Osiguranje od samog osnivanja podržava mnogobrojne društveno-odgovorne i kulturne projeke, a pored zadnje donacije instrumenata, bilo je i sponzor drugog internacionalnog pijanističkog takmičenja "Matusija Blum", osiguravši nagrade za najbolje mlade pijaniste. Ove godine, fokus podrške UNIQA Osiguranja usmjeren je upravo na mlade i kulturu, te su u planu još mnogi sponzorski projekti sa ciljem osnaživanja kulturih manifestacija širom Bosne i Hercegovine.