Načelnik Novog Sarajeva Nedžad Koldžo, danas se uvjerio kako teku radovi u ulici Hamdije Čemerlića gdje se ponovo obilježava ranije izgrađene biciklistička staza.

Predviđeno je obilježavanje horizontalne saobraćajne signalizacije, što podrazumijeva kompletnu trasu biciklističke staze obostrano duž ulice Hamdije Čemerlića, kao i postavljanje pojedine oštećene prateće vertikalne saobraćajne signalizacije. 
Izvođač radova je firma SACOM iz Ilijaša, a  vrijednost radova je oko 20.000 maraka.

Radovi se izvode duž II transverzale – ulice Hamdije Čemerlića na potezu od spoja sa ulicom Zvornička do zgrade Energoinvesta. 

Biciklistička staza se obilježava sa horizontalnom saobraćajnom signalizacijom u oba smjera kretanja i bit će presvučena sa podlogom SIGNOCRYL jednokomponentnom crvenom i plavom bojom, oivičena sa punom bijelom linijom sa obe strane II transverzale.

Na pomenutoj lokaciji, počela je i implementacija projekta izgradnje longitudinalne trase biciklističke staze kroz Općinu Novo Sarajevo. Radove u potpunosti finansira Grad Sarajevo, dok je pripremanje i opremanje zemljišta, te izdavanje potrebne građevinske dozvole izvršila Općina Novo Sarajevo, navodi se u saopćenju.