open-navfaktor-logo
search
Ubrzanje saobraćaja
Uskoro još jedna kružna raskrsnica na Ilidži
Analizom uvjeta odvijanja saobraćaja na Ilidži na raskrsnici ulica M17 - Bosanskih gazija - Ibrahima Ljubovića, a za brži protok saobraćaja izgradit će se kružna raskrsnica.
22.10.2020. u 14:16
get url
text
Ilidža

Tako će biti osiguran još jedan ulaz u centralni dio Ilidže jer će vozila iz pravca Ilidže i pravca Blažuja imati mogućnost skretanja u centralni dio Ilidže. Izgradnja kružne raskrsnice vršit će se u dvije faze. U prvoj fazi planirana je izgradnja kružne raskrsnice sa tri kraka, a u drugoj fazi planirana je izgradnja i četvrtog kraka prema naselju Pejton. 

Ovo je zajednički projekat Općine Ilidža i Direkcije za puteve KS te su raspisali i zajedničku javnu nabavku, te izabrale izvođača radova. Vrijednost okvirnog sporazuma je 730.339 maraka. Prvi ugovor potpisan je na iznos 473.722 KM, rok za realizaciju prvog ugovora je 90 dana. Direkcija za puteve KS finansira 500 hiljada KM, a Općina Ilidža 230.339 KM. 

Na području Općine Ilidža započela je rekonstrukcija ulice Hrasnička cesta sa izgradnjom pješačke staze. Općina Ilidža uradila je glavni projekat, a Direkcija za puteve Kantona Sarajevo raspisala javnu nabavku, izabrala izvođača radova te će finansirati kompletne radove. Okvirni sporazum potpisan je na iznos jedan milion i 560.000 KM, na period od tri godine. Prva faza  je realizacije ugvora iznosi 500 hiljada KM, a rok za izvršenje radova je 45 dana, navodi se u saopćenju Općine Ilidža.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.