Položen ispit

Uspješno osigurani javni skupovi tokom vikenda u Sarajevu, MUP zahvalio građanima

Objavljeno: 08.09.2019. u 14:38

Ovom prilikom građanima i posjetiocima glavnog grada Bosne i Hercegovine i Kantona Sarajevo upućujemo izraze zahvalnosti za razumjevanje i podršku u provođenju aktivnosti koje je realizovala Uprava policije uz pomoć i saradnju sa partnerskim policijsko-sigurnosnim agencijama, naveli su iz MUP-a KS

FOTO: MUHIDIN ŽIVOJEVIĆ

Tokom vikenda, 7. i 8. septembra, policijski službenici Uprave policije MUP Kantona Sarajevo uspješno su planirali i realizovali osiguranje javnih skupova održanih u organizaciji  Udruženja građana "Svjetlo", kao i Udruženja građana  "Inicijativa Iskorak", naveli su iz MUP-a KS.

Također, kako su istakli, Uprava policije je, u saradnji i uz pomoć drugih policijskih i sigurnosnih agencija (Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, Direkcijom za koordinaciju policijskih tijela BiH, Federalnom upravom policije, te kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova: Tuzlanskog, Zeničko-dobojskog, Srednjo-bosanskog, Hercegovačko-neretvanskog i Bosansko-podrinjskog kantona), uspješno planirala i realizovala osiguranje javnog skupa pod nazivom: "Ima izać' - Prva BH Povorka ponosa", koja je izazvala veliki interes i pažnju javnosti, te je, sa sigurnosnog aspekta, bila jedan od izuzetno zahtjevnih javnih skupova visokog rizika.

-Ovom prilikom građanima i posjetiocima glavnog grada Bosne i Hercegovine i Kantona Sarajevo upućujemo izraze zahvalnosti za razumjevanje i podršku u provođenju aktivnosti koje je realizovala Uprava policije uz pomoć i saradnju sa partnerskim policijsko-sigurnosnim agencijama - naveli su iz MUP-a KS.

Policijski komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zahvaljuje navedenim agencijama i njihovim predstavnicima na profesionalnoj podršci prilikom vršenja poslova i zadataka, uz čestitke svim policijskim službenicima i uposlenicima koji su učestvovali u provođenju planiranih aktivnosti, te poziva predstavnike svih policijsko-sigurnosnih agencija u Bosni i Hercegovini da nastave sa uspješnom i aktivnom saradnjom i tokom narednog perioda, s ciljem stvaranja što povoljnijeg sigurnosnog ambijenta za sve građane i posjetioce u našoj zemlji, saopćio je MUP KS.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije