Na ovaj dokument se dugo čekalo i njime su otvorena vrata aktiviranja velikih turističkih potencijala te općine i države. Vijećnici su svim budućim investitorima odredili okvire šta se i kako može graditi na Igmanu, navedeno je također u saopćenju Općine Hadžići.

- Plan predviđa uređenje 38 hektara najatraktivnijeg dijela Velikog polja u čijem je središtu hotel Monti. Veliki broj sportskih terena, staza za nordijsko skijanje, konjušnica i restorana. Dakle sve ono što je predviđao raniji plan iz 1981. godine, koji je rađen za potrebe održavanja ZOI 84. uz izgradnju dodatne sportske dvorane. Budući investitori na Igmanu mogu graditi turistički centar po savremenim standardima, resort namijenjen pripremama sportskih ekipa, boravku djece, škole u prirodi te generalno osigurati uvjete za welness i rekreaciju - navode iz Općine.

Većinom glasova je na sjednici usvojena i Informacija o izvršenju budžeta Općine Hadžići za prva tri mjeseca tekuće godine. Ostvareni su prihodi i primici od 8.094.526,93 KM, što je 54,14 posto planiranih sredstava. U odnosu na isti period prethodne godine, ukupni prihodi su veći za 65,34 posto.

Izvještaje o radu za 2021. godinu i plan rada za narednu Vijeću su podnijeli direktori  JU Kulturno-sportski i rekreacioni centar (KSIRC) Hadžići Ilijas Kovačević i JKP Komunalac d.o.o. Hadžići Irfan Čović.

Komunalac je ostvario finansijsku dobit u 2021. godini od 43.000 KM, dok je prometovao 4,9 miliona KM. S druge strane, KSIRC Hadžići je ostvario nešto vise od 333.000 KM prometa, a dobit na kraju 2021. godine iznosila je 1578 KM. Ustanova nema neizmirenih obaveza prema uposlenicima, nema kreditnih zaduženja niti dugovanja prema dobavljačima i potpuno je likvidna.

Informacije o aktivnostima preduzeća Rad Sarajevo i Sarajevogas d.o.o. Sarajevo su povučene s dnevnog reda zbog nedolaska njihovih predstavnika.