open-navfaktor-logo
search
Velika podrška
Uvećan budžet Brčko distrikta, osiguran novac i za senzore za mjerenje šećera u krvi
Skupština Brčko distrikta usvojila je, na vanrednom zasjedanju, prvi rebalans ovogodišnjeg budžeta u iznosu od oko 15,6 miliona KM, nakon čega ukupan budžet Distrikta iznosi oko 253,8 miliona KM.
01.07.2021. u 16:42
get url
text
Skupština Brčko distrikta

Predsjednik Skupštine Siniša Milić rekao je da je na ovaj način odgovoreno na primjedbe građana koje su iskazane kroz javnu raspravu o prijedlogu budžeta za 2021. godinu, a koje su se odnosile na nabavu senzora za mjerenje nivoa šećera u krvi za šta je osigurano 200.000 KM, kao i 2,2 miliona KM za realizaciju poticaja iz 2020. godine.

Milić je istaknuo da je rebalans usvojen uz široku podršku, uključujući i afirmativno izjašnjavanje oporbenih zastupnika.

- Ne postoji idealan akt, ali moramo imati u vidu činjenicu da je budžet za 2021. godinu pravljen u specifičnim uvjetima, odnosno uvjetima pandemije koronavirusa, da su izbori bili završeni u vrijeme kada je budžet trebalo uputiti u skupštinsku proceduru, da je donesen i u primjeni novi Zakon o budžetu što su sve okolnosti koje su utjecale na to da dobijemo manjkav prijedlog budžeta koji treba popraviti - kazao je predsjednik Skupštine.

Gradonačelnik Brčkog Esed Kadrić rekao je da je na ovaj način osigurano 1,2 miliona KM za stambeno zbrinjavanje građana iz boračkih kategorija, da je osiguran novac za isplatu preostalih 20 posto poticaja u poljoprivredi iz prošle godine i da je kapitalni budžet uvećan za više od 10 miliona KM, saopćeno je iz Skupštine Brčko distrikta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.