open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Valencia uputila protest UEFA-i zbog travnjaka na San Siru
Fudbalski klub Valencija, prema navodima italijanskih i španskih medija, uputila je protest Evropskoj fudbalskoj federaciji (UEFA) zbog lošeg stanja travnjaka na stadionu San Siro.
19.02.2020. u 10:19
get url
text

Španci večeras u prvom meču osmine finala Lige prvaka na milanskoj ljepotici gostuju kod Atalante, prenosi Anadolu Agency (AA).

Navodno Albert Celades, trener Valencije i kapiten Dani Parejo bili su vidno razočarani tokom inspekcije terena.

Međutim, to za poznavaoce situacije u Serie A nije iznenađenje, jer je travnjak na San Siru u lošem stanju već niz godina.

No, čini se da je nedavni zgusnuti raspored dodatno pogoršao situaciju, jer je prošle sedmice travnjak korišten dva puta u 48 sati za polufinale Kupa Italije, u kojem su u srijedu i četvrtak igrali prvo Inter s Napolijem, a zatim i Milan protiv Juventusa. Uz to Rossoneri su i u ponedjeljak igrali na San Siru utakmicu 24. kola Serie A protiv Torina.

Atalanta sve domaće utakmice Lige prvaka igra na San Siru, jer se njen stadion Gewiss u Bergamu rekonstruiše i još uvijek ne zadovoljava UEFA-ine standarde.

Očekuje se da će na večerašnji duel protiv Valencije, koji počinje u 21 sat, iz obližnjeg Bergama u Milan doputovati čak 43.000 navijača Atalante.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.