open-navfaktor-logo
search
Prognoze
Varljivo ljeto: Prodori svježeg zraka u BiH očekuju se i krajem jula
Jutarnje temperature zraka tokom sedmice u Bosni prognoziraju se između 10 i 15, a na jugu zemlje od 15 do 20
15.07.2019. u 12:07
get url
text

Nakon ispodprosječno hladnog vikenda u većem dijelu Bosne i Hercegovine će narednih dana preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na jugu i istoku zemlje očekuje se više oblaka. Od četvrtka, 18. jula, prognozira se oblačnije vrijeme s mogućim pljuskovima tokom dana. Izraženije padavine moguće su u petak i nedjelju.

U subotu, 20. jula, očekuje se više sunčanih sati, ali bez veće promjene temperature zraka, naručito one u jutarnjim satima, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH. 

Jutarnje temperature zraka tokom sedmice u Bosni prognoziraju se između 10 i 15, a na jugu zemlje od 15 do 20. Maksimalne dnevne temperature očekuju se između 22 i 28, a na jugu zemlje do 30 stepeni Celzijusovih.

Prodori svježeg i nestabilnog zraka prema raspoloživim sinoptičkim kartama očekuje se i u periodu od 22.  do 29. jula. Preovladavaće promjenjivo i nestabilno vrijeme s kišom, i pljuskovima s grmljavinom koji mjestimično mogu biti i obilniji.

Izraženije padavine prognoziraju se na sjeveru i zapadu Bosne.

Jutarnje temperature zraka kretaće se u rasponu od 13 do 18 stepeni u Bosni, a na jugu zemlje do 23 stepena. Temperature zraka tokom dana u Bosni biće od 24 do 19, a u Hercegovini do 32 stepena.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.