open-navfaktor-logo
search
Traje do subote
Velika akcija Pomozi.ba: Za Tursku i Siriju već prikupljeno 500.000 KM, Sarajlije doniraju deke, zimsku garderobu...
Sarajlije su još jednom pokazale da imaju veliko srce.
09.02.2023. u 11:36
get url
text

U prostorije humanitarne organizacije Pomozi.ba, na adresi Dr. Fetaha Bećirbegovića 8, veliki broj stanovnika glavnog grada donosi deke, vreće za spavanje, zimsku garderobu, obuću...

Prikupljena je veća količina pomoći za nastradale u zemljotresu u Turskoj i Siriji, a sve to vrijedni volonteri sortiraju i pakuju.

Konvoj pomoći Pomozi.ba u Tursku i Siriju trebao bi krenuti naredne sedmice, a akcija prikupljanja traje do subote do 17 sati.

- Udruženje Pomozi.ba u ponedjeljak je pokrenulo akciju pomoći za Tursku i Siriju. Zaista imamo veliki odziv u donacijama i pomoć volontera, koji sortiraju i pakuju stvari. Nismo mogli vjerovati da će odziv biti ovoliki. Kada je u pitanju novčani iznos, za sada smo skupili oko 500.000 KM, što zaista nije mali iznos, a akcija i dalje traje - rekla je za Faktor Maja Arslanagić-Hrbat, portparol humanitarne organizacije Pomozi.ba.

{$galerijaFotografija}

Među građanima koji su donijeli pomoć bio je i Mahir Selmanović, predsjednik Udruženja za promociju i unapređenje zdravlja "Generacija".

- U skladu sa novonastalom situacijom i svime što je zadesilo našu prijateljsku Tursku, odazvali smo se akciji Pomozi.ba i sa građanima smo po centrima prikupili pomoć. Jučer smo pustili obavijest i građani su se brzo javili. Ovo je najmanje što čovjek može uraditi sada – rekao je Selmanović.

Pomozi.ba, paketi, donacija, zemljores, Turska, 09.02.2023
1 od 10
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.