Italijan ima plan

Velika razmjena: Conte za Džeku i još dvojicu igrača Rome daje Icardija

Objavljeno: 08.06.2019. u 12:10

Novi trener Intera je navodno postavio ultimatum argentinskom napadaču

Džeko i Kolarov mogli bi dijeliti svlačionicu i u Interu

Antonio Conte, novi trener Intera, počeo je zavoditi red u svlačionici milanskog kluba.

Italijanski stručnjak precrtao je Maura Icardija, kojeg bi, kako pišu italijanski mediji, mogao koristiti kao sredstvo za kupovinu trojice igrača Rome.

Prvo ime među njima je Edin Džeko, a s njim u paketu Conte želi i Stephana El Shaarawyja, te Aleksandra Kolarova.

No, prvi problem bi bio ako bi Roma morala doplatiti još novca. U tom slučaju od razmjene vjerovatno ne bi bilo ništa, jer je Vučica u minusu nako tromjesečnog izvještaja, a dubiozu od oko 40-ak miliona eura trebala bi pokriti prodajom igrača.

Drugi problem je taj što Icardi misli da vrijedi više, odnosno njegova agentica i žena Wanda Nara smatra da je Mauro igrač za veći klub od Rome, pa prema navodima italijanskog Sky Sporta ne želi na Olimpico.

Conte je navodno postavio ultimatum argentinskom napadaču i ako ne prihvati odlazak sjedit će na tribinama, a neće ga biti čak ni na klupi. Taktika Nerazzurra je da ga pod prijetnjom uništenja karijere natjeraju da prihvati klupsku odluku.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije