Utorak, 20.04.2021.
FOTO: AA

Veliki broj građana na posljednjem ispraćaju Radeta Šimića

Članovi porodice, mnogobrojni prijatelji i građani Tuzle i Bosne i Hercegovine danas su se zauvijek oprostili od Radeta Šimića (31), poručnika Oružanih snaga BiH (OS BiH), alpiniste i planinara, koji je poginuo na planini Prenj 14. februara.

- Rade je najviše od svih planina volio Prenj. S Prenja je otišao u nebeske visine - kazale su, opraštajući se od Šimića, kolege iz Planinarskog društva "Tuzla".

Šimić je svojevremeno osvojio Elbrus, vrh Kavkaza, a u životu je imao još mnogo planova. Od Radeta Šimića oprostile su se kolege iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, sa Ekonomskog fakulteta, navijači FK Sloboda, prijatelji iz naselja Stupine. Veliki broj građana uputio je izraze saučešća porodici Šimić, a Rade Šimić je sahranjen na Gradskom groblju "Trnovac" u Tuzli.

Šimić je poginuo u lavini koja se pokrenula 14. februara na planini Prenj.

Među kolegama ostat će zapamćen kao oficir, putopisac i avanturista. Radio je kao kontrolor i časnik za materijalno-finansijske poslove u Oružanim snagama BiH. U Tuzli je završio Ekonomski fakultet s najboljim prosjekom. Zahvaljujući angažmanu u OS-u, kako je sam svojevremeno kazao, ostao je u BiH.

- Volim svoju domovinu, raznolikost prirode i pristupačnost ljudi na ovim prostorima. Drago mi je što sam bitna karika u sistemu Oružanih snaga BiH i tu vidim prostor za lični rast i napredak - ispričao je Šimić u videosnimku koji su prije nekoliko godina objavile Oružane snage BiH.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh