Elektrodistribucija Bihać isključila je električnu energiju za Izvorište Musići u Bužimu s kojeg vodu za piće koristi više od 10.000 građana te općine. Posebno zabrinjava da su danas ostali bez vode četiri osnovne škole, Mješovita srednja škola, Dječiji vrtić Bužim, kao i Dom zdravlja Bužim te ostale institucije.

To je već drugi put u mjesec da zbog neodgovornosti uprave JKP Komb Bužim građani viteškog grada Bužima ostaju bez vode. Razlog su neplaćeni računi za električnu energiju koje uprava komunalnog preduzeća nije plaćala nekoliko mjeseci, saopćeno je iz Općine Bužim.

Građani općine Bužim smatraju da je Elektrodistribucija trebala svoja potraživanja tražiti putem nadležnog suda, a ne na ovakav način da se kažnjavaju svi građani.

-Potrebno je da nadležne institucije hitno reagiraju te da se odgovorni u Elektrodistribuciji BiH ukaže da je ovo velika diskriminacija i nepravda prema građanima općine Bužim jer u nekim gradovima naše domovine određene institucije duguju i nekoliko miliona konverbitilnih maraka za račune od električne energije, ali im Elektrodistribucija ne isključuje električnu energiju na ovakav način. Također, potrebno je da nadležne institucije pokrenu krivične prijave protiv odgovornih u JKP Komb Bužim, koji su svojim neodgovornim radom doveli ovo preduzeće pred stečaj. Tražim da se odmah uključi električna energija za Izvorište Musići, a ovim putem još jednom pozivam Elektrodistribuciju Bihać da putem nadležnog suda ostavari svoja potraživanja. Građani ne mogu biti taoci nesposobnosti uprave JKP Komb Bužima - kazao je načelnik općine Bužim Mersudin Nanić.