open-navfaktor-logo
search
Na Ilidži
Više od 250 džudista treniralo na Ljetnom judo kampu
Kampovi koje organizuje JSFBiH, bilo ljetni ili zimski, napreduju iz godine u godinu, kako organizaciono tako i što se tiče brojnosti polaznika kampa
11.07.2019. u 17:12
get url
text

Ljetni judo kamp u organizaciji Judo saveza FBiH, kojim je rukovodio judoka s Kosova Driton Kuka, završen je u srijedu na Ilidži.

Trener olimpijske prvakinje i reprezentativke Kosova Majlinde Kelmendi i ovoga puta je polaznicima kampa tokom tri dana predstavio svoj način i metodiku rada.

Uz priliku da uče od trenera u čijoj radionici je stasala osvajačica zlatne olimpijske medalje na Igrama u Rio de Janeiru, džudisti i džudistkinje imali su privilegiju da gledaju Majlindu Kelmendi i stoje s njom na istom tatamiju, dok im je ona riječi svog trenera praktično demonstrirala.

Judoke su imale priliku učiti i od domaćih trenera, ali i stručnjaka iz nekoliko evropskih zemalja, koji su sa svojim takmičarima stigli na kamp.

Kampovi koje organizuje JSFBiH, bilo ljetni ili zimski, napreduju iz godine u godinu, kako organizaciono tako i što se tiče brojnosti polaznika kampa.

- Prije nekoliko godina kada smo u Fojnici ponovo oživjeli ideju organizacije kampova imali smo 150 polaznika. Samo dvije godine kasnije smo u situaciji da se ta brojka skoro udvostručila, što mislim da je dovoljan dokaz o samoj kvaliteti kampa i rada našeg koordinatora, ali i rezultata koje ostvaruju takmičari koji se pojave na kampu - kazala je generalni sekretar JS BiH Arijana Jaha.

Iz JSFBiH su poručili da u budućnosti imaju obavezu kamp podizati na još jedan veći nivo, što baš i neće biti lagan zadatak, s obzirom na to da se nemoguće organizovati boljeg demonstratora od vlasnika olimpijskog zlata, ni boljeg rukovodioca kampa od trenera aktuelne olimpijske prvakinje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.