Hitna sjednica

Vlada FBiH donijela odluku: Šesnaesti april Dan žalosti u FBiH

Objavljeno: 14.04.2019. u 11:08

Članovi Federalne vlade izrazili su duboko saosjećanje i sućut porodicama stradalih i radnom kolektivu zbog njihovog velikog gubitka

Zbog tragičnog stradanja četiri uposlenice Osnovne škole „Kovačići” uz Sarajeva, Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj sjednici u Sarajevu donijela odluku o proglašenju 16. aprila 2019. godine, Danom žalosti u Federaciji Bosne Hercegovine.

Članovi Federalne vlade izrazili su duboko saosjećanje i sućut porodicama stradalih i radnom kolektivu zbog njihovog velikog gubitka.

Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola, na zgradama Vlade i institucija Federacije BiH.

Na Dan žalosti ne mogu se održavati programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima u Federaciji BiH, a medijske kuće su dužne uskladiti i prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije