open-navfaktor-logo
search
Hitna sjednica
Vlada HNK nudi povećanje plaća zdravstvenim radnicima
Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona donijela je, na hitnoj telefonskoj sjednici, a na prijedlog ministra zdravstva, rada i socijalne zaštite, Odluku o ponudi za zaključivanje Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva na području HNK.
26.01.2021. u 15:18
get url
text

 

Tim prijedlogom Vlada HNK nudi povećanje visine ličnih dohodaka i drugih prava djelatnicima u zdravstvu, na tragu postotaka i prava koji su zajamčeni važećim kolektivnim ugovorom s ljekarima i stomatolozima, u jednakim omjerima.

Predmetna ponuda bit će, u skladu s procedurom, dostavljena reprezentativnom Nezavisnom sindikatu zaposlenika SKB-a Mostar na izjašnjenje. 

- Vlada i ovom prigodom poziva reprezentativni sindikat na početak pregovora za pregovaračkim stolom, u skladu sa Zakonom predviđenoj proceduri, sve s ciljem brzoga i učinkovitog otklanjanja nesuglasica i postizanja obostrano zadovoljavajućega i objektivno provediva dogovora koji će ishoditi potpisivanjem granskoga kolektivnog ugovora - saopćeno je u utorak iz Vlade HNK.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.