Potvrđeno

Vlada Kantona Sarajevo donijela odluku: Nusret Selimović novi policijski komesar

Objavljeno: 13.08.2019. u 11:56

Selimović je do sada obavljao dužnost načelnika Policijske uprave Hadžići

FOTO: ARHIV

Nešto više od mjesec nakon što je Faktor objavio da je Nusret Selimović favorit Naroda i pravde za poziciju policijskog komesara, Vlada Kantona Sarajevo danas je zvanično donijela odluku o njegovom imenovanju na tu poziciju.

Selimović je do sada obavljao dužnost načelnika Policijske uprave Hadžići. Nezavisni odbor za izbor i reviziju policijskog komesara MUP-a Kantona Sarajevo nakon intervjua sa kadidatima koji su konkurisali za ovu poziciju donio je jednoglasnu odluku kojom je Selimović ocijenjen kao najbolje rangirani kandidat, dok je drugi na listi Mirsad Đelilović.

Prema mišljenju izvora Faktora u MUP-u Kantona Sarajevo, izborom Selimovića bi se kantonalni MUP (uz ministra koji je kadar kojeg je predložio NiP) stavio pod potpunu političku kontrolu NiP-a, odnosno Elmedina Konakovića i ljudi oko njega.

U utrci za poziciju prvog čovjeka policije u Kantonu Sarajevo bili su sadašnji načelnik Sektora krim-policije Džafer Hrvat, Muhamed Hasanović, komandir Sektora za specijalističku podršku, te načelnici PU Centar i PU Hadžići Mirsad Đelilović i Nusret Selimović.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije