open-navfaktor-logo
search
MUP KS
Vlada KS u četvrtak razmatra nabavku helikoptera
Osim nabavke helikoptera, MUP KS će uspostaviti i helikoptersku jedinicu koju će činiti dvije posade, odnosno osam osoba
06.08.2019. u 11:45
get url
text

Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova KS, u četvrtak će na sjednici Vlade Kantona Sarajevo prezentirati plan nabavke višenamjenskog helikoptera koji će služiti kako za operativne poslove MUP-a KS, tako i za civilne potrebe, saopćeno je iz MUP-a KS.

Osim nabavke helikoptera, MUP KS će uspostaviti i helikoptersku jedinicu koju će činiti dvije posade, odnosno osam osoba.

Katica je kazao kako za helikopterom postoji dugogodišnja potreba i on će osim za operativne poslove MUP-a KS služiti i za civilne potrebe, odnosno za misije traganja i spašavanja, za pomoć stanovništvu u slučaju elementarnih nepogoda, požara, poplava, zemljotresa, podršku za medicinske intervencije i drugim teškim situacijama.

Istovremeno s provođenjem procedure nabavke helikoptera vršit će se i obuka ili doškolovanje potrebnih kadrova za uspostavljanje helikopterske jedinice, saopćeno je iz MUP-a KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.