open-navfaktor-logo
search
Ključne mjere
Vlada TK potpuno realizirala 17 od ukupno 18 obećanja iz ekspozea premijera Halilagića
Vlada Tuzlanskog kantona danas je odobrila 200.000 KM Univerzitetu u Tuzli za realizaciju projektovanja prve faze Kampusa Univerziteta u Tuzli, čime je realizirano 17 od ukupno 18 mjera obećanih u ekspozeu premijera Tuzlanskog kantona Irfana Halilagića, saopćeno je iz Vlade TK.
13.09.2022. u 17:20
get url
text

Pored izdvajanja novca za Kampus, Vlada je današnjim dopunama programa kapitalnih izdataka osigurala i sredstva za opremanje Robotskog / Tehnološkog centra u Mješovitoj srednjoj školi Gračanica odgovarajućim mašinama i drugom opremom.

Vlada TK na čelu s premijerom Irfanom Halilagićem imenovana je 28. februara ove godine. Prilikom prezentacije ekspozea Halilagić je predstavio i 18 ključnih mjera, koja je označio kao prioritete u radu, a njihova realizacija je obećana do kraja mandata.

Do sada je potpuno realizirano 17 mjera, a u procesu realizacije je materijalno-tehničko opremanje Ministarstva unutrašnjih poslova. Rebalansom kantonalnog budžeta koji je usvojen u aprilu, iznos za opremanje policajaca i unapređenje rada MUP-a TK, povećan je sa tri na 15,1 milion KM. Nakon toga pokrenut je niz tenederskih procedura, ali sve još nisu okončane. Između ostalog, pokrenute su nabavke dugih cijevi i municije, transportera, uniformi i automobila za policiju te specijalističke opreme za jedinicu za javni red i mir.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.