open-navfaktor-logo
search
Oglasila se na Facebooku
Vlasnica stana u zgradi Stara željeznička stanica Ilidža odgovorila Edisu Vreti: Sramota je šta tvrdite!
Posljednjih sedmica građani cijele Bosne i Hercegovine slušaju različita obećanja.
22.09.2022. u 17:34
get url
text

Kandidati na predstojećim izborima žele doći do glasova, a mnoga obećanja nisu realna.

Edis Vreto, koji je kandidat ispred Naroda i pravde za Skupštinu Kantona Sarajevo, tako je napisao da je na Ilidži u toku proces rješavanja imovinsko-pravnih odnosa kao preduvjet za rekonstrukciju Stare željezničke stanice.

VEZANI TEKST - Agonija vlasnika stanova u Staroj željezničkoj stanici Ilidža: Neka Muzur kaže je li potrošio novce!

Na njegovo pisanje reagirala je Elvira Selmanović, jedna od vlasnica stana u zgradi Stara željeznička stanica Ilidža. Ona je u svom statusu na Facebooku uz sliku i obećanje Vrete, između ostalog, napisala:

- Sramota je da tvrdite da je u toku rješavanje imovinsko-pravnih odnosa vlasništva u Staroj željezničkoj zgradi Ilidža!! Samo mrtvo slovo na papiru, još ste nam stavili na teret da nam federalna inspekcija nalaže Rješenjem da je mi vlasnici moramo sanirati, a kod vas odobrenje tj. saglasnosti većinskog vlasnika JP Željeznica, kod vas pare u budžetu, kod vas odluka Općinskog vijeća, poštovani vijećniče... Sramotno je, ponižavajuće je što se vaš načelnik ponaša Boga mi kao pravi političar, populista, a ne kao izvršna vlast... Sve mu je dato u ruke i on ne izvršava ono što treba... Dovodi u sumnju da li uopće ima tih sredstava, jesu li ona potrošena. Taman kad smo mi nesretnici koji smo pored svojih stanova morali snalaziti, neki kao ja bili podstanari, uzimati stambene kredite pored svog stana, a sve zbog nemara vlasti koji su tu nesretnu zgradu proglasili nacionalnim spomenikom i zabranili je da služi u stambene svrhe, a u isto vrijeme je proglašena nacionalnim spomenikom i Bistrička stanica... Tamo Boga mi ljudi dobiše zamjenske stanove, a kraljica dama gradonačelnica Benjamina Karić otvori i muzej... Šta vi to radite? Pored brojnih dopisa, zvanja na telefon, vaš načelnik mi zaprijeti što sam u ime svih vlasnika mu se obratila na messenger, zaprijeti da ga ne uznemiravam... Ali vi ste javna ličnost i narod mora da zna i hoću javno da napišete kada ćete nas riješiti, do izbora ili poslije izbora?

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.