open-navfaktor-logo
search
Dijamant na nivou
Vodeće italijanske listove nemoguće je prevariti, Džeko je opet bio najbolji
U gostima kod Intera Roma je upisala upisala 12. ovosezonski prvenstveni poraz nakon što ju je u meču 36. kola novi prvak Italije nadigrao s 3:1.
13.05.2021. u 22:01
get url
text

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko dio je jedan od rijetkih svijetlih tački u timu Paula Fonsece.

VEZANI TEKST - Ovako su poznati portali ocijenili nastup Džeke protiv novog prvaka Italije

U 31. minuti Dijamant je odlično uposlio Henrikha Mkhitaryana koji je smanjio prednost Nerazzurra na 2:1.

Džeko nije imao sreće u 57. minuti kada je stativa spriječila osmi prvenstveni pogodak ove sezone, a ukupno 14. u svim takmičenjima. Nažalost, fortuna nije bila na strani Zmaja u drugoj minuti sudijske nadoknade kada je lopta poslije njegovog šuta prozujala pored lijeve stative Interovog gola.

Ipak, novinari vodećih italijanskih listova složni su u tome da je Džeko bio jedan od najboljih u sastavu Rome, što potvrđuje i prosječna ocjena "izvedena" iz ocjena najrelevantniji novina.

Prema toj prosječnoj ocjeni Džeko je s 6,43 uz Karsdorpa, koji ima isti prosjek, bio najbolji fudbaler Rome.

Džeko je od Il Messaggera dobio 6,5, baš kao i Karsdorp i Mkhitaryan. Corriere dello Sport je Edinu dao "šesticu", dok je dvojac Karsdorp-Mkhitaryan nagrađen sa 6,5.

Ugledna Gazzetta dello Sport je najboljem trojcu Rome dala 6,5, uz opasku:

- Dobro je asistirao Mkhitaryan. U drugom poluvremenu je pogodio stativu. Uvijek na sebe navlači protivničku odbranu i tako otvara prostor za druge.

Prema Il Tempu Džeko i Kardorps su bili najbolji sa 6,5, a list Corriere della Sera im je uz istu ocjenu pridodao i iskusnog armenskog veznjaka.

Ipak, La Repubblica je Džeku izdvojila kao najboljeg igrača Vučice (ocjena 6,5), dok je Il Romanista kao i većina 6,5 dao trojcu Džeko-Karsdorp-Mkhitaryan.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.