open-navfaktor-logo
search
Putnici u blatu
Vozač tramvaja upozorava na stajalište na Čengić Vili: Nadam se da niko neće pasti, slomiti ruku ili vrat!
Proširenje radova na rekonstrukciji tramvajske pruge na relaciji od Nedžarića do RTV Doma donijelo je nove probleme za brojne korisnike javnog gradskog prijevoza.
14.12.2021. u 16:15
get url
text

Gužve u svim vozilima javnog prijevoza su postale svakodnevnica, a da nadležni nisu vodili računa o problemima koji će se pojaviti, potvrđuje i primjer tramvajskog stajališta na Čengić Vili.

Naime, putnici prilikom izlaska iz tramvaja gaze u blato i lokve vode jer stajalište nije dovoljno dugo da stanu vozila. Građani su svoje razočarenje pokazali u objavama na društvenim mrežama, kao i vozači tramvaja koji se brinu za sigurnost putnika.

{$galerijaFotografija}

- Molili smo ih da nešto učine u vezi s izlazom putnika na stajalištu na Čengić Vili. Naši putnici za koje se mi zalažemo izlaze u blato. Imamo napade od njih, a bilo je i padova. Zbog kratkog stajališta dali smo prijedlog da se stanica za ulaz putnika pomakne na stajalište prema gradu. Putnici gaze po blatu kao domaće životinje. Tražili smo da bar naspu ovaj dio i da produže stajalište jer narednih mjeseci je kiša, snijeg, a radi se rekonstrukcija tramvajske pruge. Nadam se da niko neće pasti, slomiti ruku ili vrat dok se ovi naši sjete da nešto poduzmu. Snijeg i led, a visoko za izlaziti. Da budem precizniji, mora se iskakati i nadam se da niko neće pod tramvaj – napisao je jedan od vozača tramvaja u Facebook grupi KJKP GRAS.

Na nadležnim ostaje da reagiraju prije nego što padne veći snijeg i formira se led, kada će ovo stajalište postati još veća prijetnja za putnike.

Podsjetimo, rekonstrukcija tramvajske pruge počela je 26. augusta. U njenoj prvoj fazi, na relaciji Ilidža - Nedžarići, do sada su urađena ispitivanja, iskopavanja, nasipi, radovi na odvodnji, prikupljena je dokumentacija za materijale i došlo je vrijeme za nastavak radova prve dionice od Ilidže do Remize. Planirani završetak radova za dionicu Ilidža - Remiza je maj 2022. godine.

Tramvajsko, stajalište, Čengić Vila, blato, 14.12.2021
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.