Skreće se pažnja na učestale odrone zemlje ili kamenja i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog deminerskih radova od 07:30 do 16 sati na dionici Bosanski Petrovac - Ključ (prijevoj Lanište), dolazi do 15-minutnih obustava saobraćaja uz 15-minutno propuštanje vozila.

Na magistralnom putu Jajce - Crna Rijeka u mjestu Ugarak, zbog sanacionih radova od 07 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Iza 16 sati na ovoj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Obustava saobraćaja zbog sanacionih radova na snazi je od 09 do 15 sati i na putnom pravcu Crna Rijeka - Mrkonjić Grad.

Na magistralnom putu Zenica - Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče - Zavidovići - Olovo - Sarajevo.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na magistralnim putevima Jablanica - Mostar (Potoci) i Sarajevo - Trnovo (Krupac).

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova na izgradnji novog graničnog prelaza, od sutra (27.02.) obustavit će se saobraćaj na graničnom prelazu Deleuša - Vraćenovići. Za vrijeme ove obustave saobraćaj će se preusmjeriti na druge granične prijelaze.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko - Gunja.

- Ukoliko primjetiti da se iza vas nalazi kolona od pet i više vozila sklonite se sa ceste na najbliže proširenje i omogućite normalno odvijanje saobraćaja. Nemojte biti uzrok nastanka saobraćajne nesreće jer i "spora vožnja ugrožava živote - apeluju iz BIHAMK-a.