Nakon pucnjave pojavile su se informacije da je u tom događaju učestvovao vršilac dužnosti direktora Federalne uprave civilne zaštite Enes Memić ili da je korišten njegov službeni automobil, te su se oglasili iz SDP-a, kazavši da traže njegovu smjenu ako se ti navodi pokažu tačnim.

- SDP BiH traži od Vlade FBiH da Enesa Memića da bez odlaganja smijeni sa pozicije glavnog rukovoditelja Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ). Pucanje iz vatrenog oružja u javnosti iz službenog vozila rukovoditelja FUCZ-a ne može ništa opravdati, pa ni vjenčanje sina, neovisno o tome ko je pucao. Tražimo da Enes Memić odmah bude razriješen dužnosti te strogo sankcionisan zbog svojih neodgovornih postupaka kojim je doprinio ozbiljnom narušavanju javnog reda i mira uz ugrožavanje života građana – navode iz SDP-a.

Faktor je pokušao stupiti u kontakt sa v.d. direktora FUCZ-a Memićem, ali do ovog momenta nije se javljao na naše pozive.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo ranije su saopćili da je identifikovana osoba koja je upotrijebila gasno oružje.

- On je prekršajno sankcionisan izdavanjem prekršajnog naloga. Radi se o S.B. nastanjenom na Ilidži – naveo je glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

Policija je od S.B. oduzela gasni pištolj i 33 komada municije.

Također iz policije su danas naveli da je vozač automobila pucao jer je navodno krenuo u svatove, a mediji su također prenijeli da se ženio sin Enesa Memića.