- Kada pomisliš da ni SDA ne može pasti niže, oni se potrude dokazati da je to ipak moguće. Nakon besmislenog, primitivnog, mahalaškog i naravno lažnog saopćenja KO SDA shvatiš da za njih ne postoji mjera za blato u kojem se valjaju. Da za njih nema dna - navodi na početku svoje reakcije Vranić koju je prenijela i zvaničlna stranica SDP-a.

U nastavku Vranić je ustvrdio kako se u SDA "trude zorno pokazati zašto niko s njima ne želi".

- Pokazuju koliko nisko mogu pasti. Dokle mogu spustiti svoje niske strasti. Pa čak i ispod onih fiziološki najnižih, životinjskih. Sreća da u svojoj stupidnosti to rade javno, pa građani mogu to i da vide i pročitaju. Napadi lažima na mene su konstanta, navikao sam, trudim se da me ne dotiču, jer znam ko ih govori. Ali na napade na moju porodicu, pogotovo djecu, imun ne mogu ostati. Nikada u dosadašnjoj komunikaciji nisam uvlačio članove obitelji suparnika, iako više znam o njima, nego li oni sami o sebi.

Neću ih ni danas spominjati. Ni kćeri, ni sinove njihove, ni sestre, ni braću. Čak ni “profesoricu” neću spominjati. Prvo zato što oni najviše svojim lažima, pljuvanjem, arogancijom govore o sebi. Ali i zbog toga što svugdje, pa i kod njih ima časnih i poštenih koji se “ibrete” na ovakvo njihovo ponašanje. Koliko moraš biti beskrupulozno bestidno bezobrazno licemjeran pa da nakon 30 godina devastiranja, pljačkanja, političkog, obiteljskog i koruptivnog zapošljavanja i katastrofalnog kadroviranja zdravstvenog sistema, imaš mrvu obraza nekome nešto prigovoriti.

Ali zar SDA ima obraz? Laži izrečene u saopćenju ne želim demantovati. Valjati se u blatu koje je njihovo prirodno stanište. Jer kod mojih kćerki je sve čisto, jasno, i zadokumentirano. Nijedan dokument nije „nestao“, sve je provjerljivo. Moj su ponos - istakao je Vranić.

VEZANI TEKST - KO SDA Sarajevo proziva ministra Vranića zbog konkursa na koji su se prijavile njegove kćerke

Ima i posebnu poruku.

- Poruka od mene i mojih kćerki, ponosnih SDP-ovki, nećete nas demotivirati, obeshrabriti. Niti prepasti, kao što želimo da više nikoga iz ovog grada i države nećete moći otjerati. Naprotiv, učinit ću sve što je u mojoj moći da sve one ljekare koje ste silom UDBA-ških metoda i terora otjerali, one kojima ste „grkljane čupali“, svu onu djecu kojoj je bila uskraćena pomoć, sve one koji ste proglasili „persona non grata“, vratimo nazad. Jer kao što i sami rekoste, Sviće novi dan.

I da slučajno ne zaboravim, uskoro dolazimo. I u KCUS i na Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu. I u sve druge „otete“ ustanove. To su ustanove koje treba da služe građanima ove zemlje. A ne nekolicini beskičmenih poslušnika okupljenih pod skutima SDA i nezajažljivih ambicija direktorice sa izgubljenom dokumentacijom. Dosta je bilo, uskoro se vidimo - podvukao je Vranić.