open-navfaktor-logo
search
Uoči utakmice
Vranić: Osigurat ćemo 1.500 testova za testiranje navijača FK Sarajevo
Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo ranije je osiguralo 1.300 besplatnih antigenskih testova za prvu međunarodnu utakmicu FK Velež, a također planira osigurati 1.500 testova za testiranje navijača FK Sarajevo, uoči njihove međunarodne utakmice koja se igra u četvrtak na stadionu Koševo, najavio je danas Haris Vranić, ministar zdravstva Kantona Sarajevo.
13.07.2021. u 17:00
get url
text

VEZANI TEKST - Navijači Veleža besplatno se testiraju na koronavirus pred meč na Grbavici

Naglasio je i kako se ovom odlukom željelo podržati održavanje prvih međunarodnih nogometnih susreta naših klubova.

Dodao je i da resorno ministarstvo nikada nije planiralo obezbijediti ovu vrstu testova za sve međunarodne i druge utakmice, i to na teret Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

- Navijači svih naših klubova dužni su, kao i svi građani Kantona Sarajevo, da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera, čiji je cilj zaštita od zaraze koronavirusom - istakao je ministar Vranić.

Kako je planirano, testiranja sa ovim testovima će se vršiti u četvrtak, 15. jula, u periodu od 9 do 18 sati na drive-in punktu Vrbanja.

Također je kazao kako će troškove svih eventualnih budućih testiranja ove vrste snositi sami organizatori utakmica, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.