open-navfaktor-logo
search
Haris zove Harisa
Vranić se oslanja na Zahiragića, traži da mu svojim utjecajem među mladima pomogne u vakcinaciji
Vlada Kantona Sarajevo već danima uzalud poziva građane da se vakcinišu u Zetri, a u tome najviše prednjače premijer KS Edin Forto i ministar zdravstva Haris Vranić, koji svaki javni nastup koriste kako bi građanima poručili da je vakcinacija sigurna. Da li su se oni vakcinisali, nije poznato.
10.08.2021. u 13:38
get url
text

VEZANI TEKST - Ministre Vraniću, kako to da se sada odjednom može birati vakcina u Zetri?
 

Općenito, malo je javnih ličnosti, tačnije političara, koje su stale u red sa građanima i vakcinisale se javno. Poznato je da su to uradili članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i Milorad Dodik. Prvi čekajući u redu u Zenici, drugi bez čekanja u Kliničkom centru u Banjoj Luci. U redu pred sarajevskom Zetrom stajao je i Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, te je i on svojim primjerom pokazao i pozvao građane da se vakcinišu. 

U Vladi KS su govorili kako ministri spadaju u prioritetnu grupu za vakcine, ali nije poznato da li su se i gdje vakcinisali. 

Ovaj put, ministar zdravstva Haris Vranić dosjetio se da uz pomoć zastupnika iz opozicije Harisa Zahiragića promovirati vakcinisanje. Naime, bez obzira što takvo nešto zasigurno nije bila namjera ministra Vranića, on je Harisu Zahiragiću nesvjesno ukazao poštovanje i priznao da je utjecajan među mlađom populacijom. Pozvao je ministar zastupnika da se vakciniše kako bi kao primjer mladima pokazao da vjeruje u imunizaciju. 

Podsjetimo, Vranić je Zahiragića pozvao u petak na vakcinaciju, te mu je dao i mogućnost izbora vakcine i to u vrijeme kada Vlada KS građanima servira samo jednu vakcinu - AstraZenecu, što je, kako se vjeruje, uzrok veoma malom odzivu građana u sarajevskoj Zetri. AstraZenecu mjesecima prati negativna kampanja, mada struka kaže kako je ona bezrazložna i da se radi o dobroj vakcini. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.