open-navfaktor-logo
search
Nije zabrinut
Vučić kontra organizatora: Na protestu protiv nasilja bilo 9.000 ljudi, neka nastave prijetiti
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentirajući večerašnje proteste protiv nasilja rekao je da se "sve svelo na: ukinite Happy i Pink i svi podnesite ostavke". On je rekao i da je "precizno izbrojano", te da je "na protestu bilo 9.000 ljudi".
08.05.2023. u 21:48
get url
text
get url
text

VEZANI TEKST - Više od 50.000 ljudi na protestu "Srbija protiv nasilja"

- Očekivao sam nešto ozbiljnosti i odgovornosti. Negdje sam znao da toga neće biti. Tragedije se dogode u srijedu i četvrtak, a vi se već u petak dogovorite da pravite skup u nedjelju, dok im neko ne kaže da je Dan žalosti. Kad nemate svoje planove i ideje, gledate da koristite vanjske događaje - rekao je Vučić na početku.

On je dodao i da je kao predsjednik Srbije tražio da se ne organizuje ovako nešto, "ne zato što sam na bilo koji način bio uplašen ili ugrožen, već zato što sam smatrao da je to loše po zemlju".

- Očekivao sam da će danas u nekoj uvijenoj formi ponuditi neke mjere. Nekih 7 miliona treba da uložimo u obnovu škole "Vladislav Ribnikar". Očekivao sam takvu vrstu ideja. Na kraju od svih prijedloga sve se svelo na suhu politiku, o budućnosti nisu brinuli ni sekunda osim ukinite Happy i Pink i podnesite ostavke, valjda kao što su oni podnosili 2007. i 2003. i 2004. godine kada je bio pogrom. Znao sam da toga neće biti - rekao je predsjednik Srbije.
 
Vučić je naveo kako je na današnjem protestu "Srbija protiv nasilja" bilo maksimalno devet hiljada ljudi. Organizatori protesta "Srbija protiv nasilja" saopćili su da je na istom bilo oko 50 hiljada ljudi.

 - Danas smo mnogo komada oružja uzeli, nastavit će se u danima pred nama, uvest ćemo više policajaca u školama, više psihologa, nastavit ćemo da ulažemo u zemlju, a oni neka nastave prijetiti - kazao je on.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.