open-navfaktor-logo
search
Beograd
Vučić: Smijao sam se zbog Škore, mogao je postati predsjednik
Smijao sam se tome. Spustili su Škoru na 19 posto, a on je dobio 24-25 postotaka, rekao je Vučić
24.12.2019. u 08:27
get url
text

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je u ponedjeljak navečer da će ko god postane novi predsjednik Hrvatske morati u budućnosti graditi bolje odnose sa Srbijom, ali izbjegao je prognozirati pobjednika jer bi tako "pomogao onom drugom", ustvrdio je.

U intervjuu za TV 02 Vučić je ocijenio da je kandidatu desnice Miroslavu Škori "nedostajalo tri dana kampanje" da uđe u drugi krug i postane predsjednik Hrvatske jer je pokazivao više emocija od svojih protivkandidata. U prognozama i predizbornim istraživanjima Škori su davali mnogo manje glasova nego što je osvojio, rekao je Vučić koji smatra da to ne može biti greška.

-Smijao sam se tome. Spustili su Škoru na 19 posto, a on je dobio 24-25 postotaka. To nije greška jer takva razlika u istraživanju ne može biti greška - naglasio je Vučić.

-Škoro nije u pravom trenutku krenuo u finiš kampanje. Da je ranije krenuo - postao bi predsjednik. To za nas ne bi bila sjajna vijest - smatra Vučić.

Izbjegao je odgovoriti na pitanje ko je od dvoje kandidata kvalificiranih za drugi krug prihvatljiviji za Srbiju.

-Šta god bih rekao, pomogao bih onom drugom - rekli bi: Vučić navija, a onda bi im to bila jedina tema - rekao je.

-Naš posao je da sarađujemo sa Hrvatskom - poručio je Vučić i ocijenio da će se srpsko-hrvatski odnosi morati popravljati, šta god mi mislili jedni o drugima.

Objasnio je da izbjegava reagirati na zbivanja i poruke iz Hrvatske kako ne bi narušio položaj Srba u Hrvatskoj, prenosi Hina.

-Mi šutimo, nerijetko - jer imate 184.000, uvjeren sam i više od 200.000 Srba trenutno u Hrvatskoj - i bilo bi strašno neodgovorno da pogrešnim reagiranjem dovedemo njihov položaj u pitanje - kazao je Vučić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.