open-navfaktor-logo
search
Skupština
Za počasne građane KS predloženi Diego Enrique Arria Salicetti i Ivica Kostelić, Osim dobija bulevar
Skupština Kantona Sarajevo će sutra na sjednici razmatrati Odluku Odbora za javna priznanja Kantona Sarajevo kojom su za počasne građane predloženi venecuelanski diplomata i bivši predsjednik Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija Diego Enrique Arria Salicetti i hrvatski skijaški šampion Ivica Kostelić.
18.04.2023. u 13:55
get url
text

Zastupnici će razmatrati i dodjelu pojedinačnih Plaketa najboljoj bosanskohercegovačkoj plivačici Lani Pudar, prof. dr. Halimi Resić i prof. dr. efendiji Mustafi Ceriću.

Za Plakete KS koje se dodjeljuju kolektivima predloženi su: Udruženje boraca - maloljetni dobrovoljci odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95, Atlantic Argeta d.o.o. Sarajevo, Udruženje "Colibri" i Gorska služba spašavanja KS.

Posthumno će biti dodijeljene plakete KS zastupnici Segmedini Srni Bajramović, muftiji Muameru efendiji Zukorliću, bivšem predsjedniku Sabora Islamske zajednice u BiH Hasanu Čengiću, prof. dr. Midhatu Riđanoviću te glumcu Saši Petroviću i bibliotekaru koji je spašavao knjige iz zapaljene Vijećnice Dušku Toholju.

Na dnevnom redu je i odluka kojom će se preimenovati ulica Zvornička u "Bulevar Ivice Osima", gdje se nalazi stadion Grbavica, u čijoj je blizini legendarni Ivica Osim rođen, odrastao i počeo fudbalsku karijeru.

Pred zastupnicima je i odluka da se cesta na području Općine Stari Grad Sarajevo - MZ "Širokača" preimenuje u ulicu Alije Oruča, kao i da se dijelu ulice na području Općine Centar - MZ "Koševo II" da naziv "Ulica Ibrahima Ibre Poplate".

Kao posljednju tačku dnevnog reda, zastupnici će razmatrati Program obilježavanja Dana Kantona Sarajevo od 2. do 9. maja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.