open-navfaktor-logo
search
Mostar
Za praznik zgrada Vlade HNK ponovo bez zastave BiH
Patriote su na šesnaest lokacija u gradu na Neretvi, na potezu od sjevernog do južnog ulaza u grad, na ovaj način čestitali građanima BiH veliki praznik. Nije manjkalo ni okićenih državnih zastava, osim na zgradi Vlade HNK
25.11.2018. u 16:42
get url
text

"Jedna si jedina moja domovina", "Zemljo tisućljetna na vjernost ti se kunem", "Zemlja koja se voli", "Majko domovino za one koji te vole", neke su od poruka na bilbordima osvanulim jutros u Mostaru povodom 75-godišnjice historijskog zasjedanja ZAVNOBIH-a kojim je obnovljena državnost Bosne i Hercegovine.

Patriote su na šesnaest lokacija u gradu na Neretvi, na potezu od sjevernog do južnog ulaza u grad, na ovaj način čestitali građanima BiH veliki praznik. Nije manjkalo ni okićenih državnih zastava, osim na zgradi Vlade HNK. Tamo nije izdignuta.

Prokomentarisali smo to pitanje sa Edinom Mušićem, predsjedavajućim Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, obzirom da je riječ o jednom od najznačajnijih datuma u historiji BiH, a koji se obilježava posebno isticanjem državnih simbola, prije svega zastava na svim javnim mjestima i objektima.

Mušić je za ovaj, kako kaže, tehnički propust, prozvao odgovorne osobe.

- To pitanje mi u Mostaru smatramo da treba biti tehničko pitanje, da oni koji su odgovorni za njihovo postavljanje u dane praznika, da to i učine. Smatram da postavljanje zastava na institucijama i ustanovama Vlade HNK spada u nadležnost Veselka Čerkeza, šefa Kabineta premijera Vlade HNK i Mirsade Šute, sekretara Vlade HNK-  kazao je Mušić.

{$galerijaFotografija}

 

IMG-3f43a1a520182a0957af005d632d33ed-V.jpg
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.