open-navfaktor-logo
search
Uviđaj u toku
Zagreb: Policija se oglasila o letjelici, upućen poziv građanima, šta kažu svjedoci
Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske oglasili su se o eksploziji i padobranima u Zagrebu. Na adresi Jarunska bb pronašli su krater, dok su u široj zoni pronašli dva padobrana, za koje su prethodno zaprimili dojave građana.
11.03.2022. u 08:35
get url
text

VEZANI TEKST - Snažna eksplozija u Zagrebu, na asfaltu velika rupa: "Nešto je palo s neba"; Policija traži padobrance?

- Policijska uprava zagrebačka je zaprimila više dojava građana da su na širem području Jaruna osjetili detonaciju kojoj je prethodio pad objekta iz zraka. Na mjesto dojave su hitno upućene policijske patrole koje su na zelenoj površini na adresi Jarunska bb pronašli krater, dok su u široj zoni pronašli dva padobrana, za koje smo također prethodno zaprimili dojave građana. Policijski službenici osigurali su užu i širu zonu mjesta događaja gdje se obavlja uviđaj, uz učešće svih nadležnih službi - saopćeno je iz MUP-a. 

Za sada policija nema dojava o povrijeđenim osobama na području šire zone mjesta događaja. Oštećeno je nekoliko parkiranih vozila. Također, na terenu su policijski timovi specijalizirani za postupanje i reagiranje kod ovakve vrste događaja te u ovom trenutku nema razloga za uznemirenost građana.

- Medije pozivamo na odgovorno izvještavanje javnosti te iznošenje provjerenih informacija dobijenih od nadležnih službi, a kako bi spriječili širenje dezinformacija. Građane pozivamo da putem društvenih mreža ne dijele snimke / fotografije s mjesta događaja. Ako se zateknete u zoni postupanja policije, molimo postupite prema uputama policijskih službenika. Policija će kontinuirano objavljivati informacije koje su činjenično potvrđene - navodi se u policijskom saopćenju. 

VEZANI TEKST - Stručnjak za vojnu avijaciju tvrdi da zna šta se srušilo u Zagrebu: Dron doletio iz Ukrajine, šta je radio NATO?

Građane Zagreba sinoć oko 23 sata uznemirila je snažna eksplozija.

Svjedoci Ante Baković i Miško Ćavar, studenti koji žive u domu Stjepan Radić, popularno zvanom Sava, kažu za HRT kako su vidjeli crveno svjetlo na nebu te da je nešto s neba palo. Zvučalo je kao detonacija. Ljudi su se prestrašili i počeli bježati. Nakon toga ugledali su rupu, oko koje su bili komadi željeza. Osjetili su miris koji je podsjećao na plin.

- Svi su istrčali, bila je panika na hodniku. Niko nije znao što se događa. Sto teorija, ali vidjet ćemo šta je bilo - kaže Ćavar.

- Čuli smo zvuk kako ubrzava avion i osjetili smo prasak. Odmah smo dotrčali jer smo mislili da je avion pao. Jedan čovjek je prolazio biciklom u blizini u trenutku udarca, pao je na zemlju, počeo se gušiti od tog dima. Ali uletjeli smo, povukli ga, dali mu vode i sve je bilo uredu - kaže student Mateo Josipović koji također stanuje u domu Stjepan Radić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.