open-navfaktor-logo
search
Zastupnik u Skupštini kS
Zahiragić: "Trojka" je najavljivala da dolazi po nas u cijeloj državi, opet se nije značajnije pomjerila iz KS
Haris Zahiragić, kandidat SDA, i naredne četiri godine bit će zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo.
23.10.2022. u 19:26
get url
text

Zahiragić se u svojoj objavi na Facebook profilu zahvalio građanima koji su glasali za njega, a imao je i poruku za "Trojku".

- Prema preliminarnim rezultatima osvojio sam 12.468 glasova ili 32 posto glasova liste SDA za SKS, što je u ovakvim političkim okolnostima u Kantonu Sarajevo, iznad mojih očekivanja, zato vam se svima zahvaljujem. Dat ću sve od sebe da vas ne iznevjerim. U konačnom poretku od svih 500-600 kandidata, uključujući i sve nosioce listi među kojima nisam bio, ostvario sam 4. rezultat za Skupštinu Kantona Sarajevo – napisao je Zahiragić.

Naveo je da "kada je u pitanju SDA, ostvarili smo pobjedu u svim kantonima i na svim nivoima".

- Ukupno, SDA je za državni nivo osvojila oko 243 hiljade glasova u entitetu FBiH, a u entitetu RS još 30 hiljada (tamo je istina nastupala sa drugim probosanskim strankama). Dakle, liste SDA za državni nivo osvojile su oko 273.500 glasova, što je zaista impozantan rezultat. Čestitam svim kandidatima koji su osvojili mandate, ali naravno i onima koji nisu, a dali su svoj doprinos ovoj velikoj pobjedi – stoji u objavi.

Napisao je "kako je u Kantonu Sarajevo SDA također pobjednička stranka, uprkos svim problemima sa kojima smo se suočavali posljednje četiri godine".

- Iskreno, nisam zadovoljan ovom pobjedom u KS, ali ipak 40-tak hiljada glasova (15 hiljada manje nego prije četiri godine) i činjenica da smo bez Vlade i načelnika u gradskim općinama ipak ostali prva stranka u KS, dobar su temelj za naporan rad koji će u perspektivi vratiti potpuno povjerenje građana KS u SDA – navodi u objavio Zahiragić.

Na kraju je ima i poruku za "Trojku".

- Sjećate li se kako su najavljivali da dolaze po nas u cijeloj Državi? Opet se nisu značajnije pomjerili iz Kantona Sarajevo, a ni tu nas nisu pobijedili. Nikakva galama i medijska kampanja ne može i neće sakriti prave izborne gubitnike – napisao je Zahiragić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.