open-navfaktor-logo
search
Ubrzati radove
Zajednički projekti ViK-a i Općine Novo Sarajevo
Načelnik Nedžad Koldžo zatražio je veći anganžman Vodovoda i kanalizacije u  realizaciji projekata kružni tok u naselju Pofalići na spoju ulica Hamdije Čemerlića - Put života, unapređenje kanalizacionog sistema u Velešićima
24.07.2019. u 16:13
get url
text

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktor KJKP Vodovod i kanalizacija Enver Hadžiahmetović sa saradnicima, održali su sastanak posvećen općinskim projektima koji se realizuju u saradnji sa ovim preduzećem. 

Na sastanku se razgovaralo o nizu projekata koji se nisu završili u prošloj godini. 

Načelnik Nedžad Koldžo zatražio je veći anganžman Vodovoda i kanalizacije u  realizaciji projekata kružni tok u naselju Pofalići na spoju ulica Hamdije Čemerlića - Put života, unapređenje kanalizacionog sistema u Velešićima, te posebno rješavanje  problema transportnog voda koji prolazi kroz Velešiće na kojem su stalni kvarovi uzrok pojave klizišta. 

Na sastanku je razgovarano i o realizaciji projekta, te načinu saradnje na izgradnji separatne kanalizacije i vodovodne mreže u ulici Fra Matije Divkovića.

Navedeni projekti rješavaju se na zahtjev Općine Novo Sarajevo sredstvima od vodnih naknada, a projekte implementira Vodovod i kanalizacija, kaže se u saopćenju Općine Novo Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.