Ubrzati radove

Zajednički projekti ViK-a i Općine Novo Sarajevo

Objavljeno: 24.07.2019. u 16:13

Načelnik Nedžad Koldžo zatražio je veći anganžman Vodovoda i kanalizacije u  realizaciji projekata kružni tok u naselju Pofalići na spoju ulica Hamdije Čemerlića - Put života, unapređenje kanalizacionog sistema u Velešićima

Sa sastanka u Novom Sarajevu

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktor KJKP Vodovod i kanalizacija Enver Hadžiahmetović sa saradnicima, održali su sastanak posvećen općinskim projektima koji se realizuju u saradnji sa ovim preduzećem. 

Na sastanku se razgovaralo o nizu projekata koji se nisu završili u prošloj godini. 

Načelnik Nedžad Koldžo zatražio je veći anganžman Vodovoda i kanalizacije u  realizaciji projekata kružni tok u naselju Pofalići na spoju ulica Hamdije Čemerlića - Put života, unapređenje kanalizacionog sistema u Velešićima, te posebno rješavanje  problema transportnog voda koji prolazi kroz Velešiće na kojem su stalni kvarovi uzrok pojave klizišta. 

Na sastanku je razgovarano i o realizaciji projekta, te načinu saradnje na izgradnji separatne kanalizacije i vodovodne mreže u ulici Fra Matije Divkovića.

Navedeni projekti rješavaju se na zahtjev Općine Novo Sarajevo sredstvima od vodnih naknada, a projekte implementira Vodovod i kanalizacija, kaže se u saopćenju Općine Novo Sarajevo.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije