open-navfaktor-logo
search
Veliki problem
Zaposleni u bolnici u Kraljevu nose mrtve u sjedećem položaju jer lift ne radi, nose i trudnice, nepokretne...
Zdravstveni radnici u Opštoj bolnici u Kraljevu primorani su da pacijente transportuju na nosilima, jer je lift mjesecima unazad vrlo često u kvaru. Zbog ovog problema dešava se i da se odlažu operacije, jer pojedine pacijente nije moguće na rukama spustiti niz stepenice do operacione sale.
23.12.2022. u 17:54
get url
text
Bolnica u Kraljevu

Niko ne zna kada bi lift, koji prevozi pacijente, mogao biti popravljen.

Hirurg Milivoje Pavlović konstatuje da ovaj problem nije od jučer.

- Ovo traje duže od mjesec dana. Pacijenti se nose na nosilima. Nije to nama ispod časti, i meni kao doktoru da uzmem da nosim nosila, nalazili smo se i u gorim stvarima.

Problem je kada nosite trudnicu, nepokretnog pacijenta, pacijenta bez svijesti, koji ne mogu sa strane da se pridržavaju. Šta ćemo ako padne? Kome ću da objasnim zašto je pao i da je nastala povreda, da je polomio kičnu ili slomio kuk? Mi ćemo da nosimo, ali najnedostojnije je da prenosite mrtvog čovjeka, koji se u sjedećem položaju spušta u kolicima u kapelu, dok mu glava klima na stranu. Jeste on mrtav, ali to boli vidjeti - rekao je Pavlović za N1.

Dodao je da je zbog novonastale situacije program rada bolnice usporen, i da ovaj problem može da riješi samo Beograd.

- Moramo da se snalazimo, posao mora da ide, trudnice moraju da se liječe. Snalazi se, nosi, guraj, tako moramo da radimo - rekao je.

Predsjednik Sindikata ljekara i farmaceuta Rade Panić istakao je da je ovo tregionalna bolnica i da ona obuhvata populaciju od 300.000 građana.

- Na kraju pristajemo čak i da fizikališemo. To nije problem. Problem je što pacijenti čekaju, što neki pacijenti iz interne bolnice koji zahtjevaju intenzivnu njegu, ne mogu biti prebačeni tamo. Sa druge strane, pacijenti se često žale da im se odlažu operacije po nekoliko dana - dodao je Panić.

On je kazao da ovaj problem u bolnici traje godinama, a da je posljednja tri mjeseca intenziviran, kao i da se ne vidi rješenje ovog slučaja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.