open-navfaktor-logo
search
Sastanak
Zastupnici iz USK jedinstveni uoči početka sjednice o migrantskoj krizi
Sastanku su prisustvovali premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić i drugi predstavnici kantonalne opreativne grupe za pitanje migracija
13.05.2019. u 10:12
get url
text

zastupnici iz USK jedinstveni uoči početka sjednice o migrantskoj krizi

Zastupnici u Parlamentu Federacije BiH sa područja Unsko-sanskog kantona održali su sastanak uoči početka tematske sjednice na kojoj će se danas raspravljati o migrantskoj krizi s akcentom na zbivanja u Unsko-sanskom kantonu.

- Dogovorili smo se da danas budemo jedinstveni i da naše diskusije idu u tom pravcu. Očekujemo da će svi klubovi zastupnika dati podršku našim zaključcima - izjavio je zastupnik i inicijator tematske sjednice Hamdija Abdić.

Sastanku su prisustvovali premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić i drugi predstavnici kantonalne opreativne grupe za pitanje migracija.

Osim tematske sjednice danas bi trebala biti održana i vanredna sjednica Zastupničkog doma, a jedina najavljena tačka dnevnog reda je rezolucija povodom presuda Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju i Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove.

Također, najavljeno je i treće vanredno zasjedanje u vezi usložnjavanja sigurnosne situacije, a u vezi s aktivnostima na uspostavi rezervnog sastava policije RS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.