open-navfaktor-logo
search
Završena sjednica
Zastupnički dom usvojio izmjene zakona: Podržano kažnjavanje parkiranja na mjestu za invalidne osobe
Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine danas je usvojio dopune Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH kojim se uvodi zasebna, uvećana novčana kazna za parkiranje na mjestu za invalidne osobe.
27.07.2022. u 19:50
get url
text

Predviđeno je da kazna iznosi 200 KM, a izmjene ovog zakona je predložio zastupnik SDP-a Saša Magazinović.

Usvojena je inicijativa zastupnice Naše stranke Mirjane Marinković-Lepić kojom se nalaže Ministarstvu civilnih poslova BiH da u roku od 90 dana korigira cijenu takse koja se plaća prilikom odricanja od bosanskohercegovačkog državljanstva, te da je uskladi s taksama država u regionu.

VEZANI TEKST - Državni zastupnici usvojili izmjene zakona o plaćama koje predviđaju smanjenje plaća zvaničnika

U pojašnjenju inicijative je istakla da taksa za odricanje od državljanstva Bosne i Hercegovine iznosi 800 KM i najviša je u regionu.

Zastupnici su usvojili i inicijativu zastupnika SDP-a Nermina Nikšića o donošenju izmjena i dopuna Zakona o porezu na dodatu vrijednost koje bi se odnosile na ukidanje PDV-a na doniranu hranu.

Odbijene su izmjene i dopune Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, koji je predložio zastupnik DNS-a Nenad Nešić, a koji je predviđao da mandati pripadaju političkim strankama. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.