open-navfaktor-logo
search
Stihovi u Skupštini Srbije
Zastupnik poručio Vučiću: Ti lutaš bebo, skrenuo si s puta bebo; Vučić odgovorio: Niti sam beba, niti lutam
Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, danas je u Skupštini Srbije podnio izvještaj Vlade o pregovorima s Prištinom. Tim povodom je riječ uzeo Radomir Lazović, predsjednik zastupničke grupe "Ne davimo Beograd", koji je svojim govorom nasmijao prisutne u sali, barem dio njih. 
13.09.2022. u 16:59
get url
text
Radomir Lazović i Aleksandar Vučić

- Ti lutaš bebo, skrenuo si s puta bebo - izrekao je Lazović stihove popularne pjesme u obraćanju Vučiću.

- Danas se pred Narodnom Skupštinom nalazi izvještaj vlade čija premijerka za dva svoja mandata nijednom nije otišla da vidi kako žive oni s čijim se sudbinama igra i životima trguje. Trebalo je da dobije treći mandat kako bi se natjerala da ode jednom da posjeti ove ljude. Danas ovaj izvještaj Vlade brani predsjednik, čovjek koji je inače uzurpirao sve poluge moći u društvu, pa ne treba da čudi što je preuzeo posao premijerke, a prepreka mu nije ni poslovnik. On predviđa posebnu sjednicu, ali ili za obraćanje predsjednika ili za podnošenje izvještaja Vlade, što treba da radi premijerka, pa se pitam kakav je ovo format.

Izgleda da ne može da se odluči da li je predsjednik, premijer, predsjednik mjesne zajednice i kao što stih jedne popularne pjesme kaže "ti lutaš bebo, skrenuo si s puta bebo". Mi smo kao društvo skrenuli s puta - poručio je Lazović.

Vučić, vrlo ozbiljan, mu je odgovorio.

- Ti lutaš Bebo, skrenuo si s puta bebo... Ja vam čestitam na tome, to je, rekao bih, nešto što će ući u anale Skupštine - da u raspravi o KiM ljudi slušaju o tome: "Ti lutaš bebo, skrenuo si s puta bebo". Ja mislim da je to najviši stepen odgovornosti koji ste mogli da pokažete baš u raspravi oko KiM. Niti sam beba, niti lutam, već imam svoju politiku. A što se tiče vas, vaša politika je loša, nimalo nije naivna, ni nevina, već je veoma opasna po interese Srbije, zato što bi vi našu zemlju ostavili bez struje i rudare bez posla ostavili - kazao je Vučić, piše Nova.rs.

Snimak ovog dijela sjednice možete pogledati ovdje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.