open-navfaktor-logo
search
Zloupotreba
Zastupnik SDS-a u NSRS-u prijavljen Tužilaštvu: I pored zabrane lova, izdavao dozvole
Tokom pretresa prostorija lovačkog udruženja koje se nalazi u Kotor-Varoši izuzete su dozvole za lov, koje je po rješenju nadležnih ograna naloženo da se vrate nadležnom ministarstvu
09.12.2019. u 12:26
get url
text

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka podnijeli su izvještaj protiv Nedeljka Glamočaka, zastupnika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS).

Pojašnjeno je da su na osnovu naredbe sudije za prethodni postupak Osnovnog suda Kotor-Varoš, izvršili pretres poslovnih prostorija lovačkog udruženja koje se nalazi u Kotor-Varoši. Tokom pretresa su izuzete dozvole za lov, koje je po rješenju nadležnih ograna naloženo da se vrate Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

- Zbog sumnje da su navedene dozvole u više navrata izdavane od odgovornog lica u lovačkom udruženju, iako postoji zabrana lova, protiv osumnjičenog odgovornog lica inicijala N. G. Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka bit će dostavljen izvještaj zbog počinjenog krivičnog djela zloupotreba položaja odgovornog lica - saopćeno je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.